Όλοι μας διαθέτουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στη πληροφόρηση και δεν έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας για μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή Ζωή... Μείνετε ενημερωμένοι!... Υγεία από την δύναμη της φύσης

Αρχική | Εταιρεία | Επικοινωνία

AZ Κάψουλες 50+

AZ Κάψουλες 50+

Εκτυπώσιμη μορφή
AZ Κάψουλες 50+
Παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες...Οι πολυβιταμίνες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.
Κωδικός: 
00179
Τιμή:
14.80€

AZ Κάψουλες 50+

πολυβιταμίνες

Μην αφήνετε τη ζωντάνια και την υγεία σας στην τύχη. Μελέτες δείχνουν ότι οι συνέπειες της ανεπάρκειας βιταμινών έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία από ό, τι υποθέτουμε. Μια καλή πολυβιταμίνη εγγυάται ότι παρέχει όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν μια πολυβιταμίνη ως ασφάλιση υγείας κάθε μέρα.

24 ζωτικές ουσίες για τις συγκεκριμένες ανάγκες της ώριμης ηλικίας ανω των 50

Μια κάψουλα την ημέρα είναι αρκετη.

15 κάψουλες 1,96 ευρώ
30 κάψουλες 2,60 ευρώ
120 κάψουλες 14,80 ευρώ

remainingstock
remainingstock

Μην αφήνετε τη ζωντάνια και την υγεία σας στην τύχη. Μελέτες δείχνουν ότι οι συνέπειες της ανεπάρκειας βιταμινών έχουν μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία από ό, τι υποθέτουμε. Μια καλή πολυβιταμίνη εγγυάται ότι παρέχετε όλες τις σημαντικές ζωτικές ουσίες. Η υγεία, η απόδοση και η ζωτικότητα του σώματος είναι εγγυημένα.

Οι πολυβιταμίνες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών που είναι απαραίτητες για τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα περιέχουν όλες τις βιταμίνες που εκπληρώνουν ζωτικά καθήκοντα στο σώμα και εξασφαλίζουν την ευεξία και την απόδοση.

Τι είναι οι πολυβιταμίνες και τι περιέχουν;

Οι πολυβιταμίνες είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών βιταμινών σε ένα παρασκεύασμα. Κατά κανόνα, τα συμπληρώματα πολυβιταμινών περιέχουν τις σημαντικότερες βιταμίνες για το ανθρώπινο σώμα. Αυτό περιλαμβάνει τις υδατο-διαλυτές βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, C, βιοτίνη , νιασίνη , παντοθενικό οξύ και φολικό οξύ , καθώς και τις λιποδιαλυτές βιταμίνες D, Ε και Κ, καθώς και η προβιταμίνη βήτα-καροτίνη, από την οποία το σώμα μπορεί να παράγει τη βιταμίνη Α

Οι πολυβιταμίνες περιέχουν επίσης συχνά μεταλλικά στοιχεία , ιχνοστοιχεία, ένζυμα ή αμινοξέα που υποστηρίζουν τη δράση των βιταμινών.

Όλες οι βιταμίνες εμπλέκονται σε πολλές διαδικασίες στο ανθρώπινο σώμα. Προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες, ρυθμίζουν τη χρήση υδατανθράκων, πρωτεϊνών και μετάλλων και είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη κυττάρων, ορμονών και ενζύμων. Επίσης το δέρμα , τα νεύρα, τα οστά και το ανοσοποιητικό σύστημα εξαρτώνται από την επαρκή παροχή όλων των βιταμινών.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε χάσει την ικανότητα να φτιάχνουμε τις δικές μας βιταμίνες, παρόλο που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Αυτό το εξελικτικό παράδοξο μπορεί να εξηγηθεί από την αφθονία αυτών των βιταμινών στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Ωστόσο, αυτό δόθηκε μόνο κατά την προ γεωργική εποχή, όταν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καρύδια, τα ψάρια και το κρέας αυξήθηκαν χωρίς  ανθρώπινη  συμμετοχή. Παρόλο που οι σημερινές σύγχρονες διατροφικές συνήθειες του αναπτυγμένου κόσμου ποικίλλουν, μπορεί να συμβεί ανεπάρκεια βιταμινών, που μπορεί να αποτελέσουν αυξημένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων.

Πόση πολυβιταμίνη χρειάζεστε;

Για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες βιταμίνης, η γερμανική Εταιρεία Διατροφής προτείνει πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, αλλά συνήθως δεν είναι πλέον επαρκής την ημέρα, όταν η περιεκτικότητα σε βιταμίνη πολλών τροφίμων έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, η ημερήσια απαίτηση εξαρτάται επίσης από μεμονωμένους παράγοντες. Σε καταστάσεις άγχους, ασθένειας ή άσκησης, η ανάγκη για βιταμίνες αυξάνεται καθώς και κατά την εγκυμοσύνη ή τη γαλουχία, έτσι ώστε να απαιτείται αυξημένη πρόσληψη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λήψη ενός παρασκευάσματος πολυβιταμινών μπορεί να αποτρέψει και να αντισταθμίσει τις ανεπάρκειες των βιταμινών.

Μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή

Μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι η καλύτερη πηγή βασικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών . Συνιστάται γενικά να τρώτε αρκετά φρούτα, λαχανικά, καρύδια, σπόρους, άπαχες πρωτεΐνες και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά για να διατηρήσετε την καλή υγεία και να αποφύγετε τις ασθένειες.

Οι πολυβιταμίνες μπορεί να είναι χρήσιμες εάν ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά δεν φτάσουν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, σε ημερήσια πρόσληψη θρεπτικών ουσιών (ΣΗΠ). Η έλλειψη ενός ή περισσοτέρων σημαντικών θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε μια άσκοπη λειτουργία του σώματος και ακόμη και να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Φυσικά, ο πληθυσμός μπορεί να είναι ανεπαρκής σε μικροθρεπτικά συστατικά παρά την επαρκή πρόσληψη τροφής. Αν συνεχιστεί, το έλλειμμα θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτό συχνά περιγράφεται ως κρυφή πείνα, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι απορροφούν αρκετές θερμίδες αλλά ανεπαρκή μικροθρεπτικά συστατικά.

Η κρυφή πείνα εμφανίζεται συχνά στις αναπτυσσόμενες χώρες στις οποίες οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες κυριαρχούνται από τροφές υψηλής ενέργειας αλλά χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά. Σε μια μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη στις ΗΠΑ, καταγράφηκε ότι η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών για τις βιταμίνες A, C, D και E και για μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο είναι κάτω από το συνιστώμενο επίπεδο.

Επιπλέον, αυτή η μελέτη έδειξε ότι η έλλειψη ζωτικών ουσιών ήταν λιγότερο συχνή στις ηλικιακές ομάδες που έλαβαν πολυβιταμίνες.

Οφέλη για την υγεία από πολυβιταμίνες

Επί του παρόντος υπάρχουν σημαντικές ερευνητικές με δημόσια αποδοχή των πολυβιταμινών και ανόργανα συμπληρώματα, τα οποία για τα προβλήματα υγείας, όπως η αναιμία ( σίδηρος ), ελάττωμα νευρικού σωλήνος (φολικό οξύ) και της οστεοπόρωσης ( βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει).

Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι και οι ψυχικές, σωματικές και αθλητικές επιδόσεις μπορούν να διατηρηθούν ή να βελτιωθούν με τη βοήθεια πολυβιταμινών. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι η διάρκεια ζωής των ηλικιωμένων μπορεί να επεκταθεί.

Παρόλο που οι πολυβιταμίνες δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά:

 • Αντισταθμίστε τις ελλείψεις θρεπτικών ουσιών
 • για τη διατήρηση της υγείας
 • Για τη βελτίωση των μεταβολικών λειτουργιών
 • για την αποφυγή χρόνιων ασθενειών
 • έλλειψη συγκέντρωσης
 • διαταραχές του ύπνου
 • αυξημένη ευαισθησία σε λοίμωξη
 • μεταβολικές διαταραχές
 • Προβλήματα δέρματος και μαλλιών
 • πόνος στις αρθρώσεις
 • οστεοπόρωση
 • θολή όραση

Πώς εκδηλώνεται η έλλειψη βιταμινών;

Συστατικά παρασκευασμάτων πολυβιταμινών

Σύμπλεγμα βιταμίνης Β

Το σύμπλεγμα Βιταμίνης Β είναι μια οικογένεια οκτώ βιταμινών Β που περιέχουν βασικά μικροθρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη υγεία και ευεξία. Αυτά περιλαμβάνουν θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), πυριδοξίνη (Β6), βιοτίνη (Β7), φολικό οξύ (Β9) και κυανοκοβαλαμίνη (Β12).

Κάθε μία από τις βιταμίνες Β έχει στενά συναφείς λειτουργίες που δρουν ως βασικά συνένζυμα σε κάθε κύτταρο του ανθρώπινου σώματος. Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες Β υποστηρίζουν σημαντικές λειτουργίες μεταβολισμού κυττάρων και παραγωγής ενέργειας που είναι απαραίτητες για τη ζωή.

Κάθε πτυχή της παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα απαιτεί τουλάχιστον μία Β-βιταμίνη. Η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και το παντοθενικό οξύ είναι βασικά συνένζυμα που είναι απολύτως απαραίτητα στην παραγωγή καταβολικής ενέργειας. Χωρίς αυτές τις βιταμίνες μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές και εκτεταμένες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Άλλοι παράγοντες που εξαρτώνται από τη βιταμίνη Β περιλαμβάνουν αναβολικές διεργασίες που οι ενώσεις αυτές χρειάζονται για να βοηθήσουν στον μεταβολισμό ουσιών όπως αμινοξέα, λιπαρά οξέα και πυριμιδίνες, που απαιτούνται για τις περισσότερες άλλες κυτταρικές διεργασίες.

Τα οφέλη για την υγεία των βιταμινών Β είναι:

 • Συνένζυμο σε πολλές σημαντικές μεταβολικές αντιδράσεις
 • Μπορεί να αποτρέψει ή να εξισορροπήσει την ανεπάρκεια βιταμίνης Β

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) υπάρχει κανονικά σε ανόργανες ενώσεις όπως ασκορβικό ασβέστιο και μαγνήσιο ή σε καθαρά φυσική μορφή όπως σκόνη φρούτων Acerola ή Camu-Camu. Τέτοιες ενώσεις είναι μια πιο φυσική πηγή βιταμίνης C σε σύγκριση με το συνθετικά παραγόμενο ασκορβικό οξύ.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων μερικών πιθήκων, μπορούν να παράγουν τη δική τους βιταμίνη C. Εμείς οι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, πρέπει να αντλήσουμε την απαραίτητη βιταμίνη C από τρόφιμα, ειδικά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης C χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόληψη ή τη θεραπεία κρυολογημάτων. Σε μια μεγάλη μελέτη νέα ανάλυση, η οποία περιελάμβανε 29 δοκιμές που περιλάμβαναν περισσότερους από 11.000 συμμετέχοντες, οι ερευνητές μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η τακτική λήψη βιταμίνης C μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά 8% σε ενήλικες και 14% στα παιδιά.

Επιπλέον, τα παιδιά που κατανάλωναν μεταξύ 1 και 2 γραμμάρια βιταμίνης C είχαν χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος και σημαντική μείωση κατά 18% της διάρκειας του κρυολογήματος. Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντοτε συνεπή, φαίνεται ότι η λήψη βιταμίνης C ήταν τακτικά χρήσιμη για κάποιους συμμετέχοντες στη μελέτη.

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Χρησιμοποιείται επίσης από το σώμα για πολλούς άλλους σκοπούς, όπως: Η Β. Βελτιωμένο μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, αντηλιακό για το δέρμα, βελτίωση της αρνητικής διάθεσης, μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος και διατήρηση της βέλτιστης υγείας των αρθρώσεων.

Οι θετικές επιδράσεις μιας πολυβιταμίνης με βιταμίνη C μπορούν να συνοψιστούν κάτω από:

 • Πρόληψη και θεραπεία του κρυολογήματος
 • Βελτιώνει τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου του χόνδρου για να διατηρήσετε υγιείς αρθρώσεις
 • Ισχυρό αντιοξειδωτικό
 • Αντηλιακό για το δέρμα κατά την ηλιοθεραπεία
 • Αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα
 • Χρήσιμη στη θεραπεία των δερματικών παθήσεων

Λιπαρές διαλυτές βιταμίνες

λιποδιαλυτές βιταμίνες περιλαμβάνουν τις βιταμίνες βιταμίνη Α (ρετινόλη), βιταμίνη D (25-OHD), βιταμίνη Ε (τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες) και Βιταμίνη Κ . Η έλλειψη αυτών των βιταμινών συνδέεται με πολλές ασθένειες και κακή υγεία.

Η βιταμίνη Α είναι μια βασική βιταμίνη που είναι σημαντική για πολλές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του υγιούς μεταβολισμού του ήπατος και της υγείας των ματιών , του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Τα ελλείμματα της βιταμίνης Α συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι προάγει την πρόσληψη ασβεστίου. Αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση ισχυρών και υγιεινών οστών. Η βιταμίνη D σχηματίζεται φυσικά από τις ακτίνες του ήλιου στο δέρμα. Λόγω δεσμεύσεων εργασίας και μακροχρόνιας παραμονής σε κλειστούς χώρους, πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν παράγουν αρκετή βιταμίνη D στον ήλιο.

Οι ανεπάρκειες της βιταμίνης D σχετίζονται επίσης με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μια χρόνια νευρολογική διαταραχή. Υπάρχουν ενδείξεις ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D είναι πιο ευαίσθητα στην ανάπτυξη αυτής της νόσου.

Η βιταμίνη Ε περιλαμβάνει μια ομάδα από οκτώ χημικά παρόμοιες ενώσεις που έχουν ορισμένα βασικά οφέλη για την υγεία. Ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, αυτές οι ενώσεις βιταμίνης Ε μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση και την ανάπτυξη χρόνιων και μεταβολικών ασθενειών.

Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος , βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και προάγει μια υγιή και ισχυρή καρδιά. Η συμπλήρωση βιταμίνης Ε μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και ασβεστοποίησης των αρτηριών.

Το σύμπλεγμα βιταμίνης Κ αποτελείται από δύο λιποδιαλυτές ενώσεις γνωστές ως βιταμίνη Κ1 και βιταμίνη Κ2, οι οποίες απαντώνται κυρίως σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τυρί. Η βιταμίνη Κ είναι συμπαράγοντας για ένα ένζυμο που είναι σημαντικό για τις κυτταρικές διεργασίες, όπως η βέλτιστη ανάπτυξη των οστών και η αρτηριακή υγεία.

Η βιταμίνη K2 είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την προστασία και την ενίσχυση των οστών. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Κ2 συμβάλλει στη διατήρηση της περιεκτικότητας σε ασβέστιο στα οστά και αποτρέπει την ασβεστοποίηση των αρτηριών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σκλήρυνση και τελικά σε καρδιακές παθήσεις.

Μέταλλα

Μέταλλα όπως το κάλιο , το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο αποτελούν την πλειοψηφία των μετάλλων που περιέχονται σε δισκία πολυβιταμινών ή κάψουλες πολυβιταμινών.

Η παρακάτω λίστα περιγράφει τα βασικά πλεονεκτήματα των μετάλλων που περιέχονται σε πολυβιταμίνες:

 • Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο για τη διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης και της υγείας των οστών.
 • Το ασβέστιο βοηθά στην κατασκευή ισχυρών οστών και δοντιών.
 • Ο σίδηρος βοηθά τα ερυθρο-κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο μέσω του αίματος.
 • Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο για τη γενική υγεία, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διατήρηση της υγιούς λειτουργίας των μυών και των νεύρων, καθώς και στην υγεία των οστών.
 • Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου είναι σημαντική λόγω της επίδρασής τους στη διατήρηση της βέλτιστης αρτηριακής πίεσης. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο αυτών των μετάλλων στο σώμα είναι επί του παρόντος το επίκεντρο της έρευνας για να διαπιστωθεί εάν η έλλειψη αυτών των ορυκτών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

ιχνοστοιχεία

Τα ιχνοστοιχεία είναι ουσιώδη για την ανθρώπινη ζωή, ιδιαίτερα για τον χαλκό , το μαγγάνιο , το χρώμιο , το σελήνιο και το μολυβδαίνιο. Αν και αυτά τα μέταλλα χρειάζονται μόνο σε μικρές ποσότητες, είναι απολύτως απαραίτητα για την ανθρώπινη ζωή και εξασφαλίζουν βέλτιστη υγεία και ευεξία.

 • Ο χαλκός είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που χρειάζεται ως συμπαράγοντας για τα ένζυμα που εμπλέκονται στη φλεγμονή και την αγγειογένεση.
 • Το σελήνιο είναι απαραίτητο για τη μεγιστοποίηση της δραστηριότητας ενός βασικού αντιοξειδωτικού ενζύμου - υπεροξειδόσης γλουταθειόνης.
 • Το χρώμιο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ.
 • Το μολυβδαίνιο είναι ένα βασικό ιχνοστοιχείο που εμπλέκεται ως συμπαράγοντας σε πολλά ένζυμα.

καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή  είναι φυσικά συστατικά που απαντώνται σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Τα πιο κοινά καροτενοειδή είναι το αλφα-καροτένιο, το βήτα-καροτένιο, η λουτεΐνη , η κρυπτοξανθίνη και η ζεαξανθίνη. Καθένα από αυτά τα καροτενοειδή έχει μεγάλη σημασία εξαιτίας της επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία και την ασθένεια.

Τα καροτενοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχουν πολλές ωφέλιμες επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα καροτενοειδή:

 • μείωση του κινδύνου ορισμένων καρκίνων
 • μείωση του κινδύνου εμφάνισης οφθαλμικών παθήσεων
 • μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων

αμινοξέα

Αμινοξέα όπως τυροσίνη , φαινυλαλανίνη, θεανίνη και τρυπτοφάνη είναι πρόδρομοι πολλών τύπων νευροδιαβιβαστών που απαιτούνται για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Η συμπλήρωση με αυτά τα ειδικά αμινοξέα μπορεί φυσικά να υποστηρίξει την παραγωγή αυτών των νευροδιαβιβαστών.

Μεταξύ των νευροδιαβιβαστών μονοαμίνης περιλαμβάνονται  ντοπαμίνη, η μελατονίνη, η νοραδρεναλίνη και η σεροτονίνη, τα οποία είναι όλα σε νοητικές διεργασίες, όπως η αντίληψη, τα συναισθήματα, το σχηματισμό της μνήμης και τη διάθεση. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές μονοαμίνης διατηρούν την ακεραιότητα και την πλαστικότητα του εγκεφάλου που είναι σημαντικές για την υγιή γήρανση του εγκεφάλου.

Οι πρόδρομοι της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης είναι τα αμινοξέα φαινυλαλανίνη και τυροσίνη, ενώ ο πρόδρομος της σεροτονίνης και της μελατονίνης είναι η τρυπτοφάνη.

Η συμπλήρωση της διατροφής με αυτούς τους προδρόμους αμινοξέων έχει τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία:

 • Αυξάνει τη γνώση και τη νοημοσύνη
 • Αυξάνει την προσοχή και την εστίαση
 • Βελτιώνει τη δημιουργία μνήμης
 • Επιτρέπει την υγιή γήρανση του εγκεφάλου
 • Σταθεροποιεί τις διαθέσεις και τα συναισθήματα

ένζυμα

Επίσης, τα ένζυμα είναι συχνά παρόντα σε παρασκευάσματα πολυβιταμινών για την προώθηση της πέψης και τη βελτίωση της απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών. Συχνά χρησιμοποιούμενα ένζυμα είναι παπαΐνη ή βρωμελαϊνη, τα οποία είναι φυσικά πεπτικά ένζυμα που προέρχονται από παπάγια και ανανά.

Επιπλέον, τα πεπτικά ένζυμα είναι ευεργετικά στη διατήρηση της πεπτικής οδού, ειδικά σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (RDS). Η Παπάγια έχει αποδειχθεί φυσικό φάρμακο για δυσκοιλιότητα, μετεωρισμού και καούρα, τα οποία είναι τα οδυνηρά συμπτώματα του RDS.

 • Μειώνει τον μετεωρισμό
 • Βελτιώνει την πέψη
 • Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ατόμων με RDS

Ποιος πρέπει να λάβει πολυβιταμίνες;

Οι πολυβιταμίνες συνιστώνται για:

 • Κούραση και εξάντληση
 • ανοσοανεπάρκειας
 • για άτομα με σωματική δραστηριότητα
 • διαβήτης
 • επούλωση των πληγών
 • ανεπάρκεια
 • Προβλήματα δέρματος, μαλλιών ή νυχιών
 • διαταραχές του ύπνου
 • Η κατανάλωση νικοτίνης ή αλκοόλ
 • Λαμβάνοντας ορισμένα φάρμακα
 • μονόπλευρη διατροφή και δίαιτες

πολυβιταμινούχος  συνδυασμούς

Τα παρασκευάσματα πολυβιταμινών συχνά συνδυάζονται με τα ακόλουθα φυσικά θρεπτικά συστατικά:

 • μέταλλα
 • ιχνοστοιχεία
 • φυτικά εκχυλίσματα
 • Superfoods
 • πεπτικά ένζυμα

Γιατί πρέπει να λαμβάνετε πολυβιταμίνες;

Τα συμπληρώματα πολυβιταμινών μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μιας σειράς προβλημάτων υγείας και διατροφικών ελλείψεων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα πολυβιταμινών μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων νόσων σε ευάλωτους πληθυσμούς.

 • Υποστηρίξτε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής
 • Διατηρήστε συγκέντρωση και μνήμη 
 • Υποστηρίξτε μια υγιή πέψη
 • Υποστηρίξτε την υγεία των οργάνων
 • Υποστήριξη της υγείας της καρδιάς
 • εξασφαλίστε ισχυρά οστά
 • Βελτιώστε τη διάθεση με ελαφρές αλλαγές της διάθεσης
 • Βοηθήστε στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Βιβλιογραφια

 1. Ryan-Harshman M και Aldoori W. Οφέλη για την υγεία από επιλεγμένα ορυκτά.Μπορεί Fam Famician. 2005? 51 (5): 673-675
 2. Krinsky N και Johnson E. Καροτενοειδή δράσεις και η σχέση τους με την υγεία και τις ασθένειες. Mol Aspects Med. 2005; 26 (6): 459-516
 3. Voutilainen S, Nurmi Τ, Mursu J, et αϊ. Καροτενοειδή και καρδιαγγειακή υγεία. Στο J Clin Nutr. 2006? 83 (6): 1265-1271
 4. Derulle F και Βαρόνη Β. Βιταμίνη C: είναι απαραίτητη η συμπλήρωση για τη βέλτιστη υγεία; J Agree Comp Med. 14 (10): 1291-1298
 5. Stough Ο, Scholey Α, Lloyd J, et αϊ. Το αποτέλεσμα 90 ημερών χορήγησης ενός υψηλού συμπλέγματος βιταμίνης Β στο εργασιακό άγχος. Ανθρώπινο Ψυχοφάρμακο: Clin and Exp. 26 (7): 470-476
 6. Hemila Η και Chalker Ε. Βιταμίνη C. Cochrane Database Syst. Αναθ. 2013; (1): CD000980
 7. Must C, Mosgoeller W, Endler T. Papaya προετοιμασία σε πεπτικές διαταραχές.Neuro Endocrinol Lett. 2013: 34 (1): 38-46
 8. Maresz. Η σωστή χρήση ασβεστίου : βιταμίνη Κ2 ως υποκινητή οστικής και καρδιαγγειακής υγείας. Integ Med 2015: 14 (1): 34-39
 9. Kennedy D. βιταμίνες Β και τον εγκέφαλο: μηχανισμοί, δόση και αποτελεσματικότητα - μια ανασκόπηση. Θρεπτικά συστατικά. 2016? 8 (2): 68

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.