Όλοι μας διαθέτουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στη πληροφόρηση και δεν έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας για μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή Ζωή... Μείνετε ενημερωμένοι!... Υγεία από την δύναμη της φύσης

Αρχική | Εταιρεία | Επικοινωνία

Ωμέγα-3 ιχθυελαίο...

Ωμέγα-3 ιχθυελαίου 500 mg κάψουλες

Εκτυπώσιμη μορφή
Κωδικός: 
00194
Τιμή:
9.80€

Ωμέγα-3 ιχθυελαίου 500 mg κάψουλες

Κάθε κάψουλα περιέχει:
500 mg πολύτιμου ιχθυελαίου με πάνω από 30% των φυσικών πολυακόρεστων ω-3 λιπαρό οξύ EPA [περίπου 18%], DHA [περίπου 12%] και DPA [περίπου 2,0%]

120 κάψουλες 9,80 ευρώ
30 κάψουλες 1,96

Περισσότερα δείτε στο PDF Σπμληρώματα Διατροφής σελ.42

remainingstock
remainingstock

Ωμέγα-3-κάψουλες 500 mg 120 κάψουλες

 • Κάθε κάψουλα περιέχει 500 mg πολύτιμο συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο
 • σολωμού με πάνω από 30% των φυσικών πολυακόρεστων ω-3 λιπαρών οξέων EPA (περίπου 18%), DHA (περίπου 12%) καιDΡΑ (περίπου 2,0%)

 

Σημαντική παράγοντες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι η DHA(δοκοσαεξανοϊκό οξύ ) και EPA (εικοσαπεντανοϊκό οξύ), που έχει αποδειχθεί ότι είναι αναγκαία για μια υγιή, φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς (από την ημερήσια πρόσληψη 250 mgαπό το καθένα).

Η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων με πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στη διατροφή συμβάλλει επίσης στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. 

 

H φυσική βιταμίνη Ε στις κάψουλες, βοηθά στην προστασία των κυττάρων λόγω της αντιοξειδωτικής επίδρασης της.

Τα πολυκόρεστα λιπαρά οξέα στη διατροφή συμβάλλουν και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα

Περιεχόμενο:

120 κάψουλες για 2 μήνες

400 κάψουλες για 6 μήνες

Συνιστώμενη ημερήσια δόση: έως 6 Ωμέγα-3 κάψουλες 500 mgπριν από τα γεύματα με ένα ποτήρι νερό.

Συστατικά: ιχθυέλαιο (72.5%), ζελατίνη, ενυδατωτικό γλυκερίνη, βιταμίνη Ε,  ηλιέλαιο πλήρωσης

  ανά κάψουλα ανά ημερήσια δόση

 

(= 6 κάψουλες)

% Της συνιστώμενης ημερήσιας απαίτησης ΣΗΠ * ανά 100 g
ιχθυέλαιο 500 mg 3000 mg ** 72,5 g
λιπαρά 500 mg 3000 mg 72,5 g
Από αυτά κορεσμένα. λιπαρά οξέα 136,5 mg 819 mg  19,8 g
ακόρεστα. λιπαρά οξέα 308,5 mg 1851 mg 44,7 g
Από αυτά απλά. ακόρεστα. λιπαρά οξέα 112 mg 672 mg 16,2 g
πολυακόρεστα. λιπαρά οξέα 196,5 mg 1179 mg 28,5 g
από αυτά  ωμέγα-3 λιπαρό οξύ min. 150 mg min. 900 mg λεπτό 21,7 g
Από αυτά :        
EPA 90 mg 540 mg 13,0 g
DHA 60 mg 360 mg 8,7 g
βιταμίνη Ε (άλφα-ΤΕ) 3.4 mg

 

(5 IU)

20,4 mg

 

(30 IU)

170 493 mg

* ΣΗΠ = τιμή αναφοράς θρεπτικών συστατικών για την ημερήσια πρόσληψη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011
** Δεν υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα αναφοράς

Ωμέγα 3

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά της εποχής μας, καθώς έχουν πολύ θετική επίδραση στην υγεία. Η  επιστήμη επιβεβαιώνει  ότι τα ωμέγα 3 βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, ομαλοποίηση της πίεσης του αίματος, χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και στην ανακουφίσει του πόνου στις αρθρώσεις, ημικρανίες και κατάθλιψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Omega 3>

 

Η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα μάτια, η γενική υγεία και ευεξία ωφελούνται από τη βέλτιστη πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Τα δύο καλύτερα γνωστά ωμέγα-3 λιπαρά οξέαείναι το DHA (εικοσιεξανοϊκό οξύ) και το ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ). Οι επιστήμονες και οι ερευνητές εργάζονται εντατικά για τις ιδιότητες που προάγουν την υγεία αυτών των ω-3 λιπαρών οξέων.

Τα περισσότερα συμπληρώματα Ωμέγα 3 περιέχουν DHA και EPA. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα άλλο ωμέγα-3 λιπαρό οξύ γνωστό ως ALA (άλφα-λινολενικό οξύ). Το ALA είναι μια φυτική ουσία που μετατρέπεται σε ωμέγα στο σώμα.

Επισήμως συνιστάται να τρώτε λιπαρά ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα. Η εφαρμογή είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά στην δυτική κουλτούρα των τροφίμων, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν έλλειψη ωμέγα 3, γι 'αυτό τα διαιτητικά συμπληρώματα με EPA και DHA είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για τα ψάρια. Οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας - ειδικά οι καρδιοπαθείς - συχνά έχουν συνταγογραφήσει συμπληρώματων Ωμέγα 3 από τους γιατρούς τους.

Ποιο ωμέγα-3 διαιτητικό συμπλήρωμα είναι το καλύτερο;

Το .mylife συμπλήρωμα Ωμέγα 3 είναι το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι ένα συμπλήρωμα ωμέγα 3 που θα σας κάνει καλό και θα πρέπει νά είναι το καλύτερο για εσάς προσωπικά -και επειδή μόνο όταν το παίρνετε καθημερινά μπορεί να ξεδιπλώσει πραγματικά τα υπέροχα αποτελέσματά του-.

Αυτοί οι 8 παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αγορά του Ωμέγα 3:

 1. 1.    Πηγή ωμέγα 3
 2. 2.    Καθαρότητα και φρεσκάδα
 3. 3.    Ποσότητα EPA και DHA Ωμέγα 3
 4. 4.    Απορρόφηση (βιοδιαθεσιμότητα είναι το κλειδί για ένα λειτουργικό συμπλήρωμα)
 5. 5.    βιωσιμότητα
 6. 6.    Μορφή δοσολογίας
 7. 7.    Δοσολογία και εφαρμογή
 8. 8.    Σχέση τιμής / απόδοσης

1. Omega 3 πηγές συμπληρωμάτων

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προέρχονται κυρίως από θαλάσσια ζώα όπως ψάρια και κριλ.Αυτά παρέχουν τα δύο κύρια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και docosahexaenoic οξύ (DHA). Εναλλακτικά προσφέρονται λάδι.ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από  αλγη

Λιναρόσπορος, λινέλαιο, κραμβέλαιο, σπόροι κάνναβης και μερικά άλλα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή του άλφα-λινολεϊκού οξέος ω-3 λιπαρών οξέων (ALA).

Αλλά λάβετε υπόψη ότι τα οφέλη για την υγεία οφείλονται κυρίως στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA, όχι στο λιπαρό οξύ των φυτών ALA. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η ALA στο σώμα πρέπει πρώτα να μετατραπεί σε EPA και DHA για να είναι αποτελεσματική.

Δυστυχώς, μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα μετατρέπεται και μόνο εάν υπάρχουν αρκετά ένζυμα. Σε ορισμένα άτομα, ο μετασχηματισμός αυτός διαταράσσεται, γι 'αυτό και αυτά βασίζονται σε ζωικές τροφες/πηγές Ωμέγα 3.

Μόνο η πρόσληψη ιχθυελαίου, λάδι γκριλ ή από φυτικά άλγη εγγυάται την προμήθεια των υγιεινών ωμέγα-λιπαρών οξέων EPA και DHA. Ως εκ τούτου, το πρώτο βήμα για την αγορά ενός συμπληρώματος Omega 3 είναι να επιλέξετε μία από αυτές τις πηγές Ωμέγα 3.

2. Καθαρότητα και φρεσκάδα ωμέγα 3

Παρόλο που τα ψάρια είναι πραγματικά ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα, πολλοί ειδικοί της διατροφής συμβουλεύουν σήμερα να μην τρώμε τακτικά πλεον ψάρια. Ο λόγος για αυτό είναι η ρύπανση των ωκεανών με ρύπους όπως ο υδράργυρος, το αρσενικό, το κάδμιο, τα παρασιτοκτόνα, ο μόλυβδος, τα PCB και πολλά άλλα.

Κατά την αγορά του ιχθυελαίου Ωμέγα 3, είναι επομένως απολύτως απαραίτητο να επιλέξετε ένα προϊόν που φιλτράρει όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς τους ρύπους και ακαθαρσίες. Μόνο τότε είναι κατάλληλο για καθημερινή μακροχρόνια χρήση.

Το ωμέγα 3 ιχθυέλαιο οξειδώνεται όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο και γρήγορα γίνεται κοκκινωπό. Κατά την παραγωγή ιχθυελαίου υψηλής ποιότητας, είναι συνεπώς σημαντικό να ελαχιστοποιείται η οξείδωση σε κάθε στάδιο παραγωγής.

Το τελικό προϊόν θα πρέπει επίσης να περιέχει αντιοξειδωτικά όπως φυσικο εκχύλισμα βιταμίνης Ε ή δενδρολίβανου για ελαχιστοποίηση της οξείδωσης των λιπαρών οξέων ωμέγα-3 στην κάψουλα.

3. Ποσότητα EPA και DHA ωμέγα 3

Μετά την καθαρότητα και τη φρεσκάδα, το περιεχόμενο των EPA και DHA είναι το πιο σημαντικό. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι αναφέρεται η ακριβής ποσότητα EPA και DHA στη συσκευασία και αποφύγετε προϊόντα που δεν διαθέτουν αυτές τις πληροφορίες.

Μην ξεγελιέστε. 1000 mg ιχθυελαίου δεν σημαίνει 1000 mg ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Επομένως, αγνοήστε τη συνολική ποσότητα ιχθυελαίου ανά κάψουλα και προσέξτε μόνο το περιεχόμενο των EPA και DHA. Όσο υψηλότερο είναι τοσο καλύτερο, υπό τον όρο ότι ο λόγος τιμής / απόδοσης είναι σωστός.

4. Απορρόφηση (βιοδιαθεσιμότητα)

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα τριγλυκεριδικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι έως 70% καλύτερα απορροφημένα από ότι σε μορφή αιθυλεστέρα. Αυτό σημαίνει ότι χάνετε το 70% των χρημάτων σας όταν αγοράζετε ωμέγα 3 ιχθυέλαιο σε μορφή αιθυλεστέρα.

Αν και το λάδι krill έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ΕΡΑ και DHA. Αλλά συνδέοντας τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με τα φωσφολιπίδια, έχει την υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα όλων των πηγών Ωμέγα 3. Επομένως, το λάδι krill δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα με το ιχθυέλαιο.

Πολλοί άνθρωποι συνδυάζουν το ιχθυέλαιο με λάδι krill ή το παίρνουν με τη σειρά για να επωφεληθούν από τις επιδρασεις και των δύο παραλλαγών. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι είτε το ιχθυέλαιο είτε το κριλ λάδι είναι καλύτερα ανεκτό σε μερικούς ανθρώπους ή έχει καλύτερη επίδραση σε ορισμένα συμπτωματα.  Το ωμέγα 3 φυτικο λάδι από φυκια πρέπει επίσης να είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων έτσι ώστε η βιοδιαθεσιμότητα του να είναι εκείνη της υψηλής ποιότητας ιχθυελαίου.

5. Βιωσιμότητα

Για την παραγωγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα καλύτερα κατάλληλα μικρά ψάρια κρύου νερού όπως οι αντσούγιες, το σκουμπρί ή οι σαρδέλες. Αυτά τα είδη ψαριών πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και εμφανίζονται σε τεράστια σμήνη. Η αλιεία υπό ελεγχόμενες συνθήκες δεν θα επηρεάσει τον πληθυσμό των ψαριών αυτων. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λαμβάνονται από τα είδη των ψαριών που απειλούνται.

Το Krill είναι το βασικό φαγητό πολλών θαλάσσιων πλασμάτων, κυρίως φαλαινών και πιγκουίνων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη μάζα των ζωντανών πραγμάτων στη γη. Συνεπώς, η παραγωγή τουελαίου κριλ  ως διαιτητικού συμπληρώματος δεν έχει αντίκτυπο στην οικολογική ισορροπία στην Ανταρκτική. Τα ετήσια αλιεύματα αντιπροσωπεύουν μόνο περίπου το 0,03% του εκτιμώμενου αποθέματος κριλ.

6. Φαρμακευτική μορφή

·         Κάψουλες ιχθυελαίου

Το ιχθυέλαιο λαμβάνεται κυρίως σε κάψουλες. Οι κάψουλες ιχθυελαίου είναι εύκολο να τις καταπιούμε λόγω του οβάλ / στρογγυλού τους σχήματος. Ένα άλλο αποφασιστικό πλεονέκτημα είναι ότι το ιχθυέλαιο στις κάψουλες προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από την οξείδωση με οξυγόνο. Είναι επίσης ιδανικες για άτομα που θέλουν να πάρουν το Ωμέγα 3 εν κινήσει.

·         Υγρά ιχθυελαίου

Το ιχθυέλαιο προσφέρεται επίσης σε υγρή μορφή σε φιάλες. Αυτή η δοσολογική μορφή είναι ιδανική για άτομα που δεν θέλουν να καταπιούν καψουλες. Αλλά δεν είναι για όλους να παίρνουν το ιχθυέλαιο με το κουτάλι.

Είναι σημαντικό το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή να διατηρείται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα. Συνεπώς, δεν είναι κατάλληλο για ταξίδια.

7. Δοσολογία και χορήγηση

Ανάλογα με την εφαρμογή, η συνιστώμενη δόση EPA και DHA κυμαίνεται από 500mg έως 10.000mg ή περισσότερο ημερησίως. Για την προώθηση της καλής υγείας, οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν 500mg έως 2.000mg ημερησίως. Μια υψηλότερη δόση συνιστάται σχεδόν αποκλειστικά για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών ή διαταραχών.

Προσέχετε πάντοτε τη συνιστώμενη χρήση στην ετικέτα ή την περιγραφή του προϊόντος εκτός εάν ο γιατρος  σας συστήνει μια διαφορετική δόση.

Οι ειδικοί συνιστούν να παίρνετε με το γεύμα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, λάδι κριλ και λάδι από αλγη. Βασικά δεν έχει σημασία αν τα παίρνετε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το γεύμα.

Σας συνιστούμε να το πάρετε πριν το γεύμα, καθώς αυτό θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό την πιθανή αναταραχή. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό με τις προτιμήσεις σας.

Εάν παίρνετε αρκετές κάψουλες Ωμέγα 3 την ημέρα, θα πρέπει να τις διανέμετε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τη βιοδιαθεσιμότητα.

8. Αναλογία τιμής / απόδοσης

Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του ιχθυελαίου και η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα ωμέγα 3, τόσο καλύτερη είναι η σχέση τιμής / απόδοσης του προϊόντος. Η διήθηση των ρύπων και η υψηλή περιεκτικότητα σε EPA και DHA δικαιολογούν  υψηλότερη τιμή λόγω της πρόσθετης εργασίας που συνεπάγεται η παραγωγή.

Τι κάνει την παρασκευή Omega 3 υψηλής ποιότητας;

Ένα καλό παρασκεύασμα Ωμέγα 3 είναι επομένως αναγνωρίσιμο επειδή είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ΕΡΑ ή / και DHA.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχει υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και τα ευαίσθητα λιπαρά οξέα πρέπει να προστατεύονται με φυσικά αντιοξειδωτικά. Θα πρέπει επίσης να είναι βέλτιστα συμβατό και να έχει έναν καλό λόγο τιμής / απόδοσης.

Τώρα ξέρετε τι χρειάζεται για να αγοράσετε ένα υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικό προϊόν Omega 3.

Οφέλη από τα Ωμέγα 3 για την υγεία

Η επιστήμη αναφέρεται στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ως τα ακόλουθα οφέλη για την υγεία:

 • Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
 • Ανακουφίστε τη φλεγμονή
 • Υποστηρίζει των ματιών και του εγκεφάλου
 • Μειώνει τα συμπτώματα ADHD στα παιδιά
 • Ανακουφίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
 • Υποστηρίζει τη συνολική υγεία και ευεξία.

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων Ωμέγα 3 στην ανακούφιση των ακόλουθων νόσων:

 • άσθμα
 • καρκίνος
 • ψωρίαση
 • Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου
 • Στρες και άγχος

Η έλλειψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • κούραση
 • Κακή μνήμη
 • Ξηρό δέρμα
 • καρδιακά προβλήματα
 • κατάθλιψη
 • κυκλοφορικές διαταραχές

Πώς μπορεί το Omega 3 να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων;

Τα συμπληρώματα διατροφής Omega 3 είναι ιδιαίτερα γνωστά για τη στήριξη της υγείας της καρδιάς και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Τα συμπληρώματα Omega 3  μπορούν να βελτιώσουν και να διατηρήσουν ενεργά την υγεία της καρδιάς.

Επιπλέον, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Ένα υψηλό επίπεδο τριγλυκεριδίων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να οδηγήσει σε θρόμβωση στις αρτηρίες. Μπορεί επίσης να είναι ένας δείκτης του μεταβολικού συνδρόμου.

Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων οφείλονται συχνά στις ακόλουθες αιτίες ή περιστάσεις:

 • υπέρβαρος
 • Διαβήτης τύπου 2
 • Μη ισορροπημένη διατροφή
 • Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
 • νεφρική νόσο

Τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορούν επίσης να αυξηθούν λαμβάνοντας στεροειδή ή  οιστρογόνα.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι καλα για την καρδιά σας και  με άλλους τρόπους, μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση. Συνδέονται επίσης με τα  υγιή αιμοφόρα αγγεία και χαμηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν

 • στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς
 • για μείωση της αρτηριακής πίεσης
 • για τη μείωση του επιπέδου της χοληστερόλης
 • για τη μείωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων

Ωμέγα 3 και φλεγμονή

Το ωμέγα 3 παίζει ρόλο στην πρόληψη και την ανακούφιση των φλεγμονωδών διεργασιών. Η επίδραση των συμπληρωμάτων διατροφής Omega 3 στη ρευματοειδή αρθρίτιδα (μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις) έχει ερευνηθεί καλά.

Επειδή τα συμπληρώματα Ωμέγα 3 έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι σε θέση να μειώσουν τον πόνο που προκαλείται από την αρθρίτιδα. Το Ωμέγα 3 θεωρείται ως η ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στα ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) όταν πρόκειται να ανακουφίσει τον μη-λειτουργικό πόνο στον αυχένα ή στην πλάτη.

Μια υψηλή διατροφή ωμέγα-3 μειώνει επίσης την ακαμψία των αρθρώσεων και τον πόνο και φέρνει πολλά οφέλη σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα.

Ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, μια υψηλή αναλογία λιπαρών οξέων ωμέγα-6 μπορεί να είναι προ-φλεγμονώδης. Επομένως, η σωστή ισορροπία των λιπαρών οξέων με ωμέγα 3 και ωμέγα 6 είναι απαραίτητη. Η διατροφή στο δυτικο κόσμο είναι ως επί το πλείστον πλούσια σε ωμέγα 6 και πολύ χαμηλή σε λιπαρά οξέα ωμέγα 3.

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 μπορούν να βοηθήσουν

 • Στη μειωσει της φλεγμονής
 • Ανακουφιση του πόνου  της αρθρίτιδας

  Βελτιωση τησ δυσκαμψίας      των αρθρώσεων

 • Ανακουφιση του πόνου στην οστεοαρθρίτιδα

Ωμέγα-3 και στην υγεία του εγκεφάλου

Επειδή τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο, έχει νόημα ότι λειτουργεί καλύτερα όταν τροφοδοτείται επαρκώς με ωμέγα 3.

Τα Omega - 3 είναι επίσης πολύ σημαντικά για τη συμπεριφορά μας. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τα παιδιά με ADHD έχουν χαμηλά επίπεδα EPA και DHA. Για παράδειγμα, οι έρευνες έδειξαν ότι τα αγόρια με ADHD και το χαμηλό επίπεδο ωμέγα 3 είχαν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης από αυτά με κανονικό επίπεδο ωμέγα 3.

Η λήψη του Ωμέγα 3 σχετίζεται επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο νόσου του Alzheimer και μεγαλύτερη μνήμη. Τα βρέφη που είναι ανεπαρκή στο Ωμέγα 3 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα όρασης και νεύρων.

Τα ωμέγα-3s μπορούν να βοηθήσουν:

 • για την αύξηση της ψυχικής απόδοσης
 • για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των αγοριών με ΔΕΠΥ

Ποιος ωφελείται από τη λήψη του Ωμέγα 3;

Omega 3 κάψουλες μπορεί να είναι επωφελής αν

 • θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
 • Θέλουμε να μειώσουμε το επιπεδο των τριγλυκεριδίων μας
 • Θέλουμε να αυξήσουμε την ψυχική μας απόδοση
 • Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πόνο αρθρίτιδας
 • θέλουμε την ανακουφίση της υπάρχουσας φλεγμονής
 • θέλουμε να επιτύχουμε τη βέλτιστη της υγείας και ευεξίας μας.

Το Omega 3 έχει παρενέργειες;

Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες με συμπληρώματα Ωμέγα 3. Υπάρχουν μερικές αναφορές για γαστρεντερικές διαταραχές και ναυτία. Επιπλέον, έχει αναφερθεί μια ψαχτή επίγευση ή αναπνοή. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, προσφέρονται αρκει μια σταηονα λεμονιού ή άλλες γεύσεις για να μειωθεί η δυσάρεστη επίγευση.

Συνδυασμοί ωμέγα 3

Το Ωμέγα 3 συνδυάζεται συχνά με βιταμίνη Ε για να υποστηρίξει το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα στο σώμα.

Omega 3 αλληλεπιδράσεις και αλλεργίες

Πολύ υψηλές δόσεις Ωμέγα 3 μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία και να μειώσουν την πήξη του αίματος. Επομένως, τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος θα πρέπει να ελέγχουν τους θρόμβους αίματος σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε το Ωμέγα 3 εάν υπάρχει αλλεργία στα ψάρια ή τα οστρακοειδή.

Πόσα ωμέγα 3 χρειάζεται ένα άτομο;

Δεν υπάρχει τυποποιημένη δοσολογική σύσταση για τη λήψη του Omega 3, καθώς το ποσό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον λόγο της πρόσληψης.

Για παράδειγμα, η American Heart Association συστήνει στους καρδιακούς ασθενείς να πάρουν 1 γραμμάριο DHA και EPA ανά ημέρα. Ωστόσο, όταν απορροφάται το επίπεδο τριγλυκεριδίων, αρκεί μια μικρότερη ποσότητα.

Πλούσια σε ωμέγα-3 τρόφιμα

Ωμέγα 3 λαμβάνεται με την κατανάλωση ψαριών και οστρακοειδών, αλλά επίσης και από άλλες ζωικές ή φυτικές πηγές. Η καλύτερη πηγή ωμέγα-3 είναι τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε DHA και ΕΡΑ, όπως οι αντσούγιες, bluefish, ρέγγα, σκουμπρί, σολομός, οι σαρδέλες, πέστροφα και ο τόνος.

Οι φυτικές πηγές ωμέγα 3 (ALA) είναι, σπόροι CHIAτ , λιναρόσπορος, κραμβέλαιο και καρύδια. Ένα μικρό ποσοστό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων βρίσκεται στα αυγά, το κοτόπουλο και το βόειο κρέας.

Γιατί πρέπει να λαμβάνετε το Ωμέγα 3 ως συμπλήρωμα διατροφής;

Ένα διαιτητικό συμπλήρωμα ωμέγα 3 θα μπορούσε να είναι επωφελές εάν:

 • Δεν καταφέρνουμε να τρώμε λιπαρά ψάρια 2-3 φορές την εβδομάδα
 • έχουμε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
 • Θέλουλε να διατηρήσουμε την υγεία της καρδιάς μας
 • Πάσχουμε από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και ψάχνετε για ένα φυσικό παυσίπονο
 • Θέλουμε να στηρίξουμε την ψυχική μας υγεία καθώς μεγαλώνουμε
 • Θέλουμε να επιτύχουμε τη βέλτιστη υγεία και ευεξία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.