Όλοι μας διαθέτουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στη πληροφόρηση και δεν έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας για μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή Ζωή... Μείνετε ενημερωμένοι!... Υγεία από την δύναμη της φύσης

Αρχική | Εταιρεία | Επικοινωνία

Μαννόζη σε σκόνη

Μαννόζη σε σκόνη

Εκτυπώσιμη μορφή
Μαννόζη
Για όσους ξέρουν
Κωδικός: 
00460
Τιμή:
30.38€

Μαννόζη

Η D-μαννόζη έχει ευχάριστη, γλυκία γεύση και μπορεί να διαλυθεί καλά στο νερό ή τσάι. 
Συστατικά: D-μαννόζη.
Μπορεί να έχει υπακτική δράση σε υπερβολική κατανάλωση!

125 g 

 

remainingstock
remainingstock

Μαννόζη

Η μαννόζo-D σε κοκκους έχει μια ευχάριστη, γλυκιά γεύση και διαλύεται καλά σε νερό ή τσάι.

Μέσες τιμές διατροφής

ανά 100 g

ενεργεια

1680 kJ / 400 kcal

λιπαρα

0 g

κορεσμένα λιπαρά οξέα

0 g

υδατάνθρακες

100 g

- εκ των οποίων ζάχαρη

100 g

πρωτεΐνη

0 g

αλάτι

0 g

 

Συστατικά: 100% D-μαννόζη.

Μπορεί να είναι καθαρτικό εάν καταναλώνεται υπερβολικά!

mylifemedNEWS

O αποτελεσματικότερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τις ουρολοιμώξεις 

Απλό ζάχαρο με απλή δράση

Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου κυρίως πληθυσμού. 

Συχνά η θεραπεία είναι δύσκολη και η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών δημιουργεί ανθεκτικά στελέχη που δεν ανταποκρίνονται στην φαρμακευτική αγωγή. 

Επιπλέον η μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών αλλοιώνει την μικροβιακή χλωρίδα του οργανισμού, επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας και αυξάνει τις πιθανότητες υποτροπής. 

Προστατευτική δράση

Νέες κλινικές μελέτες στη Γερμανία που αφορούν τη χρήση παραγόντων που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηριδίων στο βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος έδειξε ότι η χρήση ενός μη φαρμακευτικού παράγοντα έχει την ίδια και καλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ουρολοιμώξεων σε σχέση με τη θεραπεία με αντιβιοτικό παράγοντα.   

Η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη είναι η D-Mannose, ένα φυσικό ζάχαρο που δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται αμετάβλητο από τα ούρα. Η D-Mannose έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων στα κύτταρα του ουροποιητικού και να σταματάει έτσι τον βασικό μηχανισμό βλάβης των βακτηριδίων. 

Ουρολοίμωξη από Coli-E βακτήριο
Το πιο κοινό παθογόνο μικρόβιο που εμπλέκεται στο 90% των περιστατικών ουρολοιμώξεων, είναι το κολοβακτηρίδιο E. Coli  Ο βασικός μηχανισμός που τα συγκεκριμένα βακτηρίδια προκαλούν ουρολοίμωξη είναι μέσω ειδικών ουσιών που έχουν στην επιφάνεια τους που του επιτρέπουν να προσκολληθούν στον βλεννογόνο του ουροποιητικού συστήματος (προσκολλητίνες). 

Μετά την προσκόλληση τους εισέρχονται στα κύτταρα και προκαλούν βλάβη στους ιστούς.

Καταπολέμηση του Coli-E βεκτήριο με D-Mannose   

Η D-Mannose δεσμεύεται το ίδιο στις απολήξεις προσκόλλησης των μικροβίων. Τα μικρόβια δεν μπορούν να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ουροποιητικού και έτσι αποβάλλονται με τα ούρα χωρίς να προκαλέσουν πρόβλημα. 

Η ιστορία ξεκίνησε
Ο πρώτος που χρησιμοποίησε την D-Mannose ως θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις ήταν ο Dr. Jonathan Wright, πριν από 20 χρόνια, και αναφέρει 85-90% αποτελεσματικότητα στις ουρολοιμώξεις που οφείλονται σε E. Coli. Έκτοτε αρκετές μελέτες [επιβεβαιώνουν τα ποσοστά του Dr. Wright] και

 
έχουν πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της D-Mannose στην πρόληψη και στην θεραπεία των ουρολοιμώξεων. 

Η συνήθης θεραπευτική δόση είναι 1 κουταλάκι του γλυκού (2γρ) κάθε 3 ώρες, επί οξείας ουρολοίμωξης. Η αγωγή θα πρέπει να συνεχιστεί και για 2-3 ημέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων. Για την προληπτική θεραπεία των ουρολοιμώξεων συστήνεται 1 κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.

 

 

Οδηγίες χρήσης

D-Mannose

Διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό

Για ενήλικες 2 κουταλάκια του γλυκού

Για παιδιά 1 κουταλάκι του γλυκού

Σε οξείες περιπτώσεις

Κάθε 2-3 ώρες την πρώτη μέρα

Κάθε 2-3 ώρες την πρώτη μέρα

Προληπτικά

1 φορά την ημέρα

1 φορά την ημέρα

Σε χρόνιες περιπτώσεις

3 φορές την ημέρα

3 φορές την ημέρα

 

 

Η D-Mannose έχει το πλεονέκτημα ότι δεν εμφανίζει σημαντικές παρενέργειες και δεν αναπτύσσει αντίσταση στα μικρόβια και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιείται επαναληπτικά.  
 
Η ανακάλυψη της D-Mannose ως θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις είναι μια σημαντική ιατρική πρόοδος που μπορεί να βοηθήσει αναρίθμητα περιστατικά ειδικά σε μια περίοδο που η αντίσταση στα υπάρχοντα αντιβιοτικά αυξάνεται συνεχώς. 

Περιληπτικά

1.Απομακρύνει και σταδιακά εξαφανίζει τα στελέχη του βακτηρίου Ε-COLI, το οποίο ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό για τις επαναλαμβανόμενες και επίμονες ουρολοιμώξεις
2. Σταματά την επώδυνη ούρηση, το τσούξιμο, τον κνησμό
3.Προάγει και προφυλάσσει το ουροποιητικό σύστημα
4.Εξίσου αποτελεσματικό και με τα υπόλοιπα βακτήρια του ουροποιητικού

5. Σε ασθενής με προβλήματα στα νεφρά και στην κύστη με καθετήρα

Σημείωση: Υποδεικνύεται σε κάθε περίπτωση η άμεση χρήση της D-Mannose με ιατρική παρακολούθηση. Ο καθετήρας μετά την αποστείρωση πρέπει να πλυθεί και με D-Mannose  

 

 

Η ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε μολύνσεις/λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος από μικροοργανισμούς, όπως τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες. Οι περισσότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος προκαλούνται από βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο έντερο. Το βακτήριο Escherichia coli (E. coli) προκαλεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ουρολοιμώξεων.
Η πρώτη αντιμετώπιση είναι η άμεση εφαρμογή των γενικών μέτρων πρόληψης:

 • Λήψη άφθονων υγρών, σταδιακά όλη την ημέρα
 • Ούρηση με την πρώτη επιθυμία (σε καθιστή θέση οι γυναίκες)
 • Ούρηση αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή
 • Σωστός καθαρισμός της γεννητικής περιοχής

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ MylifeΜΑΝΝΟΖΗ
Η μαννόζη είναι ένας απλός δισακχαρίτης που υπάρχει στην φύση σε πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένων και των μούρων κράνμπερρυ. Αν και ανήκει στα σάκχαρα μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από τους διαβητικούς, καθώς έχει χαμηλό φορτίο και δεν διασπάται παρά σε ελάχιστο ποσοστό μέσα στο σώμα. Η μαννόζη παράγεται με την διαδικασία ισομερισμού της γλυκόζης η οποία με την σειρά της λαμβάνεται από μη γενετικά τροποιημένες καλλιέργειες καλαμποκιού και από γλυκοπατάτες. 
 

Η μαννόζη είναι ένα σάκχαρο του οποίου το μόριο είναι υδατοδιαλυτό, και το οποίο έχει την ιδιότητα να περνά μέσα από το ανθρώπινο σώμα χωρίς να αποσυντίθεται και ως εκ τούτου, χωρίς να μεταβολίζεται.
Από την στιγμή της κατανάλωσής του, βρίσκει εύκολα τον δρόμο προς τους νεφρούς από όπου τελικά προωθείται στην ουροδόχο. Στον δρόμο της προσαρτίζει στο μόριό της βακτήρια και μολυσματικά του ουροποιητικού και τα παρασύρει μαζί της μέχρι την έξοδο από το σώμα μέσω των ούρων. Εξαιρετικά αποτελεσματικός είναι ο τρόπος και ο βαθμός δέσμευσης των στελεχών του Ε-coli από το μόριο της μαννόζης. 
Οι έρευνες δείχνουν ότι η μαννόζη εμποδίζει την προσκόλληση κυριολεκτικά σταματά την διαδικασία προσκόλλησης των παθογόνων στις βλεννογόνους του ουροποιητικού συστήματος. Τα παθογόνα έχουν μικρές τριχοειδείς απολήξεις στην επιφάνεια του μορίου τους οι οποίες ονομάζονται fibrium και οι οποίες καταλήγουν σε μικρά μόρια από γλυκοπρωτείνες τις ονομαζόμενες λεκτίνες. Τα μόρια της μαννόζης χρησιμοποιούν αυτές τις λεκτίνες, συνδέονται και προσκολλώνται πάνω τους. 
Ωστόσο, στις ίδιες λεκτίνες πρέπει να προσκολληθούν και τα παθογόνα για να τραφούν από την γλυκοπρωτείνη και να αποικίσουν το ουροποιητικό. Ο αποκλεισμός αυτός επιταχύνει και ολοκληρώνει την καταστροφή των παθογόνων. Με αλλά λόγια, αντίθετα από τα αντιβιοτικά, τα D–Mannose, δεν σκοτώνουν τα βακτήρια, βλαβερά ή μη, αλλά βοηθούν στην απομάκρυνσή τους.

 

   + ΚΡΑΝΜΠΕΡΡΥ

   – (ΒΑΚΚΙΝΙΟ)

Προσφέρει στον οργανισμό όλα τα φυσικά στοιχεία του φρούτου, βοηθώντας τον στην προστασία του κυρίως από μολύνσεις της ουροδόχου οδού.
Περιέχει επίσης και τανίνη, που βρίσκεται μόνο στα κράνα, στο κόκκινο σταφύλι και στα blueberries. Η τανίνη είναι μια φαινόλη πολύτιμη για τον οργανισμό γιατί έχει στυπτικές κι αντισηπτικές ιδιότητες.
Παραδοσιακό φάρμακο-τρόφιμο για τις ουρολοιμώξεις
Το κράνμπερυ, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ουροποιητικό σύστημα δουλεύει σαν ισχυρό αντιβιοτικό και σαν φυσικό διουρητικό. Το κράνμπερυ εμποδίζει την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηρίων, περιλαμβανομένων των E coli, που συνδέονται με τις μολύνσεις της ουρικής οδού. 
Ισχυρό αντιβακτηριδιακό

 • Γενικά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση όλων των παθήσεων του ουροποιητικού
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας πυελονεφρίτιδας
 • Δρα προληπτικά για την νεφρολιθίαση και αν δημιουργηθούν πέτρες στα νεφρά συνεπικουρεί στην διάλυσή τους παράλληλα με άλλες θεραπευτικές δράσεις
 • Είναι θεαματικά αποτελεσματικό στην περίπτωση της δυσοσμίας των ούρων
 • Η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα) είναι πολύ συνηθισμένη, ιδίως στις γυναίκες και προκαλείται κατά κανόνα από λοίμωξη με βακτήριο Ε. coli. Συνήθη συμπτώματα είναι η επιτακτική ανάγκη συχνής ούρησης, πόνος, κάψιμο ή ακόμη και αίμα στα ούρα. Έχει την ιδιότητα να κάνει τα ούρα πιο όξινα και να εμποδίζει το βακτήριο να προσκολλάται στα τοιχώματα της κύστης και των ουρητικών οδών, με άριστα αποτελέσματα, ιδίως προληπτικά, κατά των επαναμολύνσεων που ακολουθούν συνήθως τις θεραπείες με αντιβιοτικά.
 • Ο προτεινόμενος αντιβακτηριακός μηχανισμός δράσης φαίνεται να είναι η ανάσχεση της βακτηριακής προσκόλλησης στην μεμβράνη των κυττάρων του ξενιστή. Οι προανθοκυανιδίνες, συστατικό που βρίσκεται αποκλειστικά στα cranberries, αναστέλλουν τις προσκολλητίνες ορισμένων οροτύπων του Ε. coli καθώς και άλλων βακτηριδίων.
 •  
 • Συμπλήρωμα Διατροφής mylife

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟΣ SABALplus 
Οι φαρμακευτικοί κολοκυθόσποροι
sabal προέρχονται από την οικογένεια cucurbita και είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι, που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα 30-40%, ενώ παρουσιάζουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο είδος σπόρων. Περιέχουν επίσης, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες E, C, Κ, ορισμένες από τις Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και Βιταμίνη Α. Στην Κίνα μάλιστα θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Οι σπόροι είναι μία από τις καλύτερες πηγές μαγνησίου, που βοηθά στη χαλάρωση και την ελάττωση της πίεσης, καθώς και ψευδαργύρου. Τέλος περιέχουν Φυτοστερόλες.
Μελέτες έδειξαν οι κολοκυθόσποροι επιδρούν καταπραϋντικά σε προβλήματα του προστάτη, ενώ εξομαλύνουν τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Λόγω των υψηλών ποσοστών λινολεϊκού οξέος (45%) και φυτοστερόλης είναι γνωστό προπαντός σαν φάρμακο των παθήσεων της ουροδόχου κύστης και του προστάτη. Επίσης ο ψευδάργυρος, που έχουν βοηθά στα προβλήματα του προστάτη.

 

Η μαννόζη (D-μαννόζη) είναι ένα απλό σάκχαρο που σχετίζεται στενά με άλλους μονοσακχαρίτες όπως γλυκόζη ή φρουκτόζη. Η μαννόζη εμφανίζεται στη φύση σε μικρές ποσότητες σε πολλά φυτά, δέντρα και φρούτα, για παράδειγμα σε ροδάκινα, μήλα και βερίκοκα, καθώς και σε ορισμένα μούρα, όπως τα βακκίνια.                                   Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει επίσης κάποια D- μαννόζη  όπου, μεταξύ άλλων, ενεργεί ως συστατικό των μεμβρανών που φέρουν το εσωτερικό τοίχωμα ολόκληρου του ουροποιητικού συστήματος.

Τα βακκίνια [Cranberry]  είναι οι φωτεινοί κόκκινοι συγγενείς του μυρτιλού. Εκτός από την έντονη, γεύση και την ξινή γεύση, ιδιαίτερα τα φυτοχημικά που περιέχονται σε αυτά αποτιμώνται, όπως οι προανθοκυανιδίνες (PAC).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.