Όλοι μας διαθέτουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στη πληροφόρηση και δεν έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας για μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή Ζωή... Μείνετε ενημερωμένοι!... Υγεία από την δύναμη της φύσης

Αρχική | Εταιρεία | Επικοινωνία

Θυμίαμα, δισκία

Θυμίαμα, δισκία

Εκτυπώσιμη μορφή
Θυμίαμα δισκία
Φυτική Βιταμίνη!Από την ιατρική της Αγιουρβέδα. Με έντονο αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα.
Κωδικός: 
00087
Τιμή:
24.50€

Λιβάνι

Το λιβάνι προέρχεται από τη ρητίνη του δέντρου Boswellia serrata και έχει αποδειχθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο. Αυτό που κάνει το θυμίαμα τόσο μοναδικό είναι το αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο βοσουλλικό οξύ AKBA που περιέχεται στο λιβάνι.

Χρησιμοποιείται μετά την κοπή του φλοιού η ξηρανθείσα στον αέρα ρητίνη, η οποία αναφέρεται ως ινδικό λιβάνι. Στη ρητίνη περιέχονται τα βοσουλικά οξέα, δραστικά συστατικά με εκπληκτικές ιδιότητες στην υγεία.

Θυμίαμα  δισκία

 • Το ινδικό δέντρο λιβάνι (Boswellia serrata) είναι από τις παλαιότερες γνωστές καλλιέργειες. Η εκπληκτικά μακρά  παράδοση του στην ινδική διατροφή αποδεικνύει την ευεργετική επίδρασή στην υγεία σε πολλούς τομείς.

Χρησιμοποιείται μετά την κοπή του φλοιού η ξηρανθείσα στον αέρα ρητίνη, η οποία αναφέρεται ως ινδικό λιβάνι. Στη ρητίνη περιέχονται τα βοσουλικά οξέα, δραστικά συστατικά με εκπληκτικές ιδιότητες στην υγεία.

120 δισκία 24,50 ευρώ
20 δισκία 2,60 ευρώ 

remainingstock
remainingstock

Κάθε δισκίο θυμιάματος περιέχει 400 mg εκχυλίσματος λιβανιού ( εκχύλισμα Boswellia serrata ) που περιέχει τουλάχιστον 60% βοσουλικά οξέα.

Οδηγίες χρήσης: 1 δισκίο ημερησίως μετά το γεύμα με αρκετό νερό.

Συστατικά: εκχύλισμα λιβανιού = εκχύλισμα Boswellia serrata (68%), πληρωτικό μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, στεατικό μαγνήσιο, πληρωτικό νατρίου καρβοξυμεθυλο κυτταρίνη.

 

 

 

ανά δισκίο (= ημερήσια δόση)

ανά 100 g 
δισκίων

Εκχύλισμα λεμφώματος = εκχύλισμα Boswellia serrata

400 mg

68 g

από τα οποία βοσουλικά οξέα

240 mg

 41 g

Δεν υπάρχει θρεπτική τιμή αναφοράς για ημερήσια πρόσληψη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011 που είναι ακόμη διαθέσιμη.

 

Λιβάνι

Το λιβάνι προέρχεται από τη ρητίνη του δέντρου Boswellia serrata και έχει αποδειχθεί στην ιατρική της Αγιουρβέδα για χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο. Αυτό που κάνει το θυμίαμα τόσο μοναδικό είναι το αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο βοσουλλικό οξύ AKBA που περιέχεται στο λιβάνι.

Περισσότερες πληροφορίες 

Το λιβάνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ινδική ιατρική. Τα παρασκευάσματα είναι γνωστά για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση τους και έχουν καλή επίδραση στο άσθμα, τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και την αρθρίτιδα.

Το Λιβάνι (Boswellia serrata) είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά στον τομέα των φυσικών βοτάνων. Το φυτό είναι γνωστό στον άνθρωπο από την αρχαιότητα και απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα, ιδίως στην ινδική ιατρική.

Τα τελευταία χρόνια, η από καιρό ξεχασμένη δράση προαγωγής της υγείας του θυμιάματος έχει ξανά γίνει επίκαιρη. Το λιβάνι έχει μεγάλες δυνατότητες στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα. Πάνω απ 'όλα, ανακουφίζει από τα συμπτώματα φλεγμονωδών ασθενειών όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα και η φλεγμονώδης νόσο του εντέρου.

Τα συμπληρώματα μπορούν να υποστηρίξουν τη φυσική διαδικασία αυτο-θεραπείας του σώματος και να ανακουφίσουν σημαντικά τα συνηθέστερα συμπτώματα της φλεγμονής. Τα άτομα που πάσχουν από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να επωφεληθούν από την τακτική χρήση του συμπληρώματος.

Η ανακούφιση από την ένταση των δυσάρεστων συμπτωμάτων μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τη γενική ευεξία.

Οφέλη για την υγεία από το Λιβάνι:

 • Καταπολεμά τη φλεγμονή στο σώμα
 • Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις
 • Προωθεί τις καρδιαγγειακές λειτουργίες
 • Συμβάλλει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων
 • Μειώνει τη συχνότητα και ανακουφίζει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων άσθματος
 • Συμβάλλει στη γενική ευεξία και ζωτικότητα

Πώς το λιβάνι καταπολεμά τη φλεγμονή και πώς προάγει την καλή υγεία;

Η μείωση των φλεγμονωδών διεργασιών μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υγεία, μειώνοντας σημαντικά τα συμπτώματα και σταματώντας την πρόοδο της νόσου. Έχει επίσης αποδειχθεί χρήσιμο λόγω της ικανότητάς του να αποτρέπει πιθανές επιπλοκές και κινδύνους.

Και τέλος, το συμπλήρωμα θυμιάματος βοηθάει στην κατάθλιψη, η οποία συχνά συνδέεται με χρόνια ασθένεια, ειδικά αν είναι επώδυνη.

Τα συμπτώματα της φλεγμονώδους νόσου περιλαμβάνουν:

 • πόνος στις αρθρώσεις
 • αθηροσκλήρωση
 • Έλκη (εάν επηρεάζεται ο βλεννογόνος του εντέρου)
 • Δύσπνοια (όταν επηρεάζεται η αναπνευστική οδός)

Το λιβάνι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα στις δύο μορφές της - οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδής αρθρίτιδα - είναι μια από τις πιο συχνά επώδυνες ασθένειες που υπάρχουν. Είναι ιδιαίτερα οδυνηρές και μπορούν να περιορίσουν σοβαρά την κινητικότητα των ασθενών.

Η αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά βλάβη των αρθρώσεων, με αποτέλεσμα τη συνεχή φλεγμονή της προσβεβλημένης άρθρωσης. Ως εκ τούτου, το λιβάνι είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Το λιβάνι ανακουφίζει από την ένταση του χρόνιου πόνου και κάνει τους ασθενείς να νιώθουν καλύτερα και αρκετά ήρεμοι για να αντιμετωπίσουν καθημερινότητα τους. Λιγότερος πόνος σημαίνει περισσότερη κινητικότητα και επομένως περισσότερη ανεξαρτησία, άσκηση, καλύτερο έλεγχο βάρους και βελτιωμένη εικόνα του σώματός σας.

Το Λιβάνι ανακουφίζει από φλεγμονώδη καρδιαγγειακά νοσήματα

Η φλεγμονή έχει αποδειχθεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια που ασβεστοποιεί τις αρτηρίες και επηρεάζει το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά στη ροή του αίματος και στα ζωτικά όργανα.

Το συμπλήρωμα μπορεί να ανακουφίσει την καρδιαγγειακή νόσο και να αποτρέψει αποτελεσματικά τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Ανάμεσα στα θετικά αποτελέσματα του θυμιάματος στο καρδιαγγειακό σύστημα περιλαμβάνει μια ανακούφιση συμπτωμάτων όπως πόνο στο στήθος για άσκηση, στηθάγχη, δύσπνοια, παροδικά ισχαιμικά επεισόδια και άλλες αρνητικές συνέπειες της αθηροσκλήρωσης.

Το λιβάνι μπορεί να έχει θετική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία και να προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Λιβάνι και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

Η χρόνια φλεγμονώδης ασθένεια του εντέρου περιλαμβάνει τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα. Χαρακτηριστικά αυτών των ασθενειών είναι η φλεγμονή του εντερικού βλεννογόνου, με αποτέλεσμα κοιλιακό άλγος, διάρροια, πυρετό και κόπωση.

Αυτή η σοβαρή και ανίατη ασθένεια είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους πάσχοντες. Το λιβάνι μπορεί να έχει μια καταπραϋντική επίδραση στην εντερική φλεγμονή και έτσι να σταματήσει η ανάπτυξη των ελκών.

Εν ολίγοις, μπορεί να βοηθήσει στον πόνο, την ταλαιπωρία και τη διάρροια. Μπορεί να αυξήσει την ευεξία των ασθενών, να καταστήσει τη ζωή των πιο εύκολη με την ασθένεια ανακουφίζοντας τα συμπτώματα και επιτρέποντας τους να γευματίζουν κανονικά.

Λιβάνι - μια φυσική λύση στο άσθμα

Το άσθμα είναι μια άλλη φλεγμονώδης ασθένεια όπου τα συμπληρώματα από λιβάνι μπορούν να βοηθήσουν. Στο άσθμα, ορισμένα σωματίδια στο περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση με φλεγμονή και συστολή της αναπνευστικής οδού, γεγονός που δυσκολεύει την αναπνοή και μπορεί να οδηγήσει σε βήχα και συριγμό.

Ο αριθμός και η ένταση των συμπτωμάτων άσθματος μπορεί να ποικίλλει ευρέως και, σε ακραίες περιπτώσεις, να είναι απειλητική για τη ζωή. Για να ανακουφιστεί η φλεγμονή της αναπνευστικής οδού, χρησιμοποιούνται βρογχοδιασταλτικά με τη μορφή εισπνεόμενων. Το λιβάνι έχει τις ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ένα φυσικό προϊόν. Αυτό το συμπλήρωμα βοτάνων έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ανακουφίζει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των επεισοδίων άσθματος.

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη συμπληρωμάτων θυμιάματος;

 • Ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα
 • Άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα
 • Σε αθηροσκλήρωση
 • Ασθενείς που πάσχουν από νόσο του Crohn
 • Σε ελκώδη κολίτιδα ασθενείς

Έχει το Λιβάνι παρενέργειες;

Όπως συμβαίνει με άλλα φάρμακα και συμπληρώματα, είναι πιθανές οι αλλεργικές αντιδράσεις. Σταματήστε να λαμβάνετε συμπληρώματα θυμιάματος αν έχετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στη χρήση του λιβανιού, ωστόσο σπάνια έχουν αναφερθεί καούρα, ναυτία, διάρροια και ερεθισμός του δέρματος.

Μην χρησιμοποιείτε συμπληρώματα θυμιάματος εάν είστε έγκυος ή θηλάζουσα, καθώς η ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ελέγχεται επαρκώς.

Αλληλεπιδράσεις του λιβανιού και ταυτόχρονη χρήση με άλλα φάρμακα και παρασκευάσματα

Τα παρασκευάσματα ανακούφισης αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα και συμπληρώματα. Το λιβάνι μπορεί να αναστέλλει τα αποτελέσματα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (NSAIDs), συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων όπως η ιβουπροφαίνη ή η ασπιρίνη.

Είναι επίσης δυνατές οι αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα όπως τα αντιβιοτικά, τα ηρεμιστικά και οι ανοσοδιαμορφωτές. Το λιβάνι μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλα συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης και των αντιμυκητιασικών ουσιών.

Πάντα ενημερώστε το γιατρό σας εάν παίρνετε το λιβάνι.

Πώς φτιάχνεται το θυμίαμα;

Η κατανάλωση του λιβανιού μπορεί να διαφέρει. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες χρήσης. Η γενική συνιστώμενη πρόσληψη είναι 300-500 mg, ανάλογα με την ασθένεια που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, ενώ απαιτείται υψηλότερη δόση για τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Που χρησιμοποιείται το λιβάνι;

 • Καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα
 • Ανακούφιση του πόνου στην αρθρίτιδα
 • Προώθηση του καρδιαγγειακού συστήματος
 • Ανακούφιση από τα συμπτώματα της χρόνιας φλεγμονώδους νόσου του εντέρου όπως ο πόνος και η διάρροια
 • Μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των επιθέσεων άσθματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.