Όλοι μας διαθέτουμε άμεση και εύκολη πρόσβαση στη πληροφόρηση και δεν έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας για μια όσο το δυνατόν πιο υγιεινή Ζωή... Μείνετε ενημερωμένοι!... Υγεία από την δύναμη της φύσης

Αρχική | Εταιρεία | Επικοινωνία

Βιταμίνης-Α-eye μ...

Βιταμίνης-Α-eye ματιών, κάψουλες

Εκτυπώσιμη μορφή
Βιταμίνης-Α-eye κάψουλες
Η βιταμίνη της όρασης,του δέρματος και των μαλλιών
Κωδικός: 
00099
Τιμή:
11.78€

Βιταμίνης-Α-eye ματιών, κάψουλες

στη στήριξη των ματιών και της όρασης.

μια κάψουλα αποδίδει με 800 ug βιταμίνη Α (με τη μορφή της υψηλής ποιότητας Retinolpalmitatsρετινόλη) την ημερησία ΣΗΠ 

κωδ. 00099

180 κάψουλες 

remainingstock
remainingstock
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της κανονικής όρασης.
  • 800 μg βιταμίνης Α ανά κάψουλα.

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία για την όραση στο φως και του σκοταδι που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά σε επαρκείς ποσότητες. Η βιταμίνη Α είναι υπεύθυνη για μια ποικιλία δρασεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Μεταξύ άλλων, παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταβολικές διαδικασίες και την εξειδίκευση των κυττάρων, στη διατήρηση υγιούς δέρματος και βλεννογόνων και σε ένα ζωτικής σημασίας ανοσοποιητικό σύστημα. 
Η βιταμίνη Α εκτιμάται ιδιαίτερα για τη σημασία της στα μάτια. Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης και είναι χρήσιμη για διάφορες οπτικές διεργασίες όπως: Β. Το φως-σκοτεινό όραμα είναι απαραίτητο. 

Μόλις μία κάψουλα ανά ημέρα παρέχει 800 μg βιταμίνης Α (με τη μορφή παλμιτικού ρετινυλίου ή ρετινόλης υψηλής ποιότητας) ακριβώς την ποσότητα ΣΗΠ της βιταμίνης.

Συστατικά: Σογιέλαιο πλήρωσης , ζελατίνη, υγροσκοπική γλυκερίνη, παλμιτικός ρετινυλεστέρας (βιταμίνη Α 0.189%). 

Οδηγίες χρήσης:
1 κάψουλα ημερησίως με άφθονο υγρό.

 

ανά κάψουλα 
(= ημερήσια δόση)

% της συνιστώμενης 
ημερήσιας πρόσληψης 
από το NRV *

ανά 100 g 
κάψουλες

Βιταμίνη Α

800 μg RE

100

189 mg

* NRV = αναφορά θρεπτικών ουσιών για ημερήσια πρόσληψη σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1169/2011

τι κάνει καλό στα μάτια;

Η διατροφή μας επηρεάζει την όρασή μας. Τα ωμέγα 3, οι βιταμίνες, οι χρωστικές ουσίες και άλλα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες που συμβάλλουν στη καλή λειτουργία των οπτικών μας κυττάρων. Πού μπορείτε να τις βρείτε και τι διατροφή πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε μια καλή όραση; 

Περιεχόμενο

Η βιταμίνη Α, ουσιαστική στον αμφιβληστροειδή

Ο αμφιβληστροειδής αποτελείται από συγκεκριμένα κύτταρα σε μορφή κωνίων και ραβδίων, τα οποία μετασχηματίζουν το φωτισμό σε νευρικά ερεθίσματα που ερμηνεύονται σε εικόνες από τον εγκέφαλο. Τα κωνία (που συμμετάσχουν στην όραση στο φως της ημέρας) και τα ραβδιά (νυχτερινή όραση) έχουν την ανάγκη της βιταμίνης Α για να λειτουργήσουν.

Η βιταμίνη Α είναι αναγκαία  για την όραση κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, για μια καλή προσαρμογή του ματιού στο σκοτάδια μια καλή άρδευση του ματιού και για την αποφυγή της οφθαλμικής ξηρασίας.

Ξηρασία των ματιών, καταρράκτης, ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) …

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α θα μπορούσε να είναι μια αιτία κάποιων συμπτωμάτων όπως η μείωση της οπτικής οξύτητας, η ξηροφθαλμία, και θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον καταρράκτη και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ή ΗΕΩ, διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδή).

Ποια τρόφιμα με βιταμίνη Α;

Καταναλώστε τακτικά αυγά (η βιταμίνη Α είναι ειδικά παρούσα μέσα στον κρόκο), μοσχαρίσιο  συκώτι, βούτυρο, κρέας, ψάρι, αλλά επίσης καρότα, ντομάτες, βερίκοκα, σπανάκι, κολοκύθα,  μαρούλια, πιπεριές, πεπόνια…

Η βήτα-καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α

H βήτα-καροτίνη επίσης σημαντική για την όραση επειδή το αντιοξειδωτικό αυτό είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α.

Να τρώτε χρώματα!

Τα καροτινοειδή, στα οποία ανήκει η βήτα-καροτίνη, είναι κίτρινες ή πορτοκαλιές χρωστικές ουσίες που δίνουν τα χρώματά τους στα φρούτα και στα λαχανικά. Τρωτέ συχνά καρότα, βερίκοκα, γλυκές πατάτες, μάνγκο, παπάγια, ντομάτες, αλλά και σπανάκι, μαϊντανό, μπρόκολα, κλπ.

Η βιταμίνη C προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση

Η βιταμίνη C είναι άλλο ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση των κυττάρων. Η βιταμίνη C προστατεύει τον κερατοειδή χιτώνα και το φακό του οφθαλμού από την οξείδωση και ίσως συμβάλει και στην πρόληψη του καταρράκτη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Ε είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά ευεργετικά στα οπτικά κύτταρά.

Γεμίστε βιταμίνη C

Τα εσπεριδοειδή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, όπως το ακτινίδιο. Αλλά και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα (μαϊντανός, σπανάκι…) καθώς και τα λάχανα προσφέρουν επίσης επαρκή ποσότητα βιταμίνης C.

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, συστατικά της ωχράς κηλίδας

Ενάντια στον καταρράκτη και στην ΗΕΩ

Η ωχρά κηλίδα, κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδή χιτώνα, συμβάλει στην όραση των λεπτομερειών, απαραίτητη για την ανάγνωση, τη γραφή, την οδήγηση, την αναγνώριση των προσώπων, κλπ. Αυτή η περιοχή είναι πλούσια σε χρωστικές ουσίες όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που την προστατεύουν από τις ζημιές των φωτεινών ακτίνων και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Είναι πολύ πιθανό αυτές οι δύο χρωστικές ουσίες να συμβάλουν στην πρόληψη του καταρράκτη και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Κίτρινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα και λαχανικά

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι επίσης αντιοξειδωτικά που ανήκουν στην οικογένεια των καροτινοειδών. Τις βρίσκετε επομένως σε φυσική μορφή στα φρούτα και τα λαχανικά κίτρινου και πορτοκαλιού χρώματος (καρότα, κολοκύθες, καλαμπόκι, πιπεριές, εσπεριδοειδή…) και πράσινου (σπανάκι, λάχανα…).

Τα Ωμέγα 3, για την διατήρηση της υγείας του αμφιβληστροειδή χιτώνα

Ενάντια στην ξηροφθαλμία

Αυτά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, γνωστά ειδικά για τα οφέλη τους στο καρδιαγγειακό σύστημα, είναι από τα βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και των νευρικών κυττάρων, με τα οποία είναι πλούσιος ο αμφιβληστροειδής χιτώνας. Συμβάλλουν στην καλή ενυδάτωση του ματιού και στην πρόληψη της ξηροφθαλμίας. Έχουν επίσης μια αναγνωρισμένη προληπτική αντίδραση όσον αφορά την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ).

Ψάρι!

Τρωτε ψάρι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα προτιμώντας τα λιπαρά ψάρια (σολομός, ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλα…) και να χρησιμοποιείτε φυτικά λάδια πλούσια σε ωμέγα 3 (λάδι αγριοκράμβης, λάδι από καρύδια, λινέλαιο).

Προσοχή στα κορεσμένα λιπαρά

Προσοχή, τα «κακά λιπαρά» αποκαλούμενα κορεσμένα, μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι τα ωμέγα 3. Σε υπερβολική δόση, είναι επιβλαβή για την καρδιά και τις αρτηρίες, αλλά και για τα πολλά μικροαγγεία που αιματώνουν τα μάτια και κυρίως τον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Είναι επομένως σημαντικό να περιορίσουμε τα λάδια πλούσια σε ωμέγα 6 όπως το ηλιέλαιο, το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, τα τηγανητά, και τα βιομηχανικά προϊόντα (κρουασάν, λουκουμάδες…).

Και η βιταμίνη D;

Ανεπάρκεια σε βιταμίνη D έχουν συνδεθεί με την μυωπία και την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ).

Βγείτε έξω στον Ήλιο

Η διατροφή δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους οργανισμού σε βιταμίνη D, ακόμα και αν τα έλαια ψαριών, το συκώτι και ο κρόκος του αυγού περιέχουν λίγη. Η βιταμίνη D παράγεται στο επίπεδο του δέρματος μας με την αντίδραση των υπεριώδων ακτίνων.

Συμπεράσματα

Για μάτια γεμάτα υγεία, πρέπει η διατροφή μας να είναι ποικίλη και ισορροπημένη, δίνοντας προτεραιότητα στα φρούτα και στα λαχανικά επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνες, χρωματικές ουσίες και σε άλλα αντιοξειδωτικά, και στα ωμέγα 3 τρώγοντας συχνά ψάρι.

Αλλά για να προστατεύσουμε τα μάτια μας, πρέπει να αφαιρέσουμε δυο εξαιρετικά επιβλαβείς παράγοντες: τις ακτίνες του ήλιου και το κάπνισμα, που ενθαρρύνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, επιταχύνουν την γήρανση των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένου και των ματιών

συμπληρώματα διατροφής

Γενικά η δραστηριότητα μας με τα σημερινά δεδομένα έχει  αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες και  δικαιολογεί την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.                                 Για μια ισορροπημένη πρόσληψη φιλικών στα μάτια θρεπτικών ουσιών είναι ιδιαίτερα σημαντική  η  λουτέινη, το εκχύλισμα Μυρτίλου, ο ψευδαργυρος, και οι βιταμηνες A, C, E και B2 που συμβάλλουν αποδεδειγμένα στη διατήρηση μιας κανονικής και φυσιολογικής όρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Αξιοποιούμε τη σύγχρονη επιστημονική γνώση με τις ανεξάντλητες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρουν πλούσια τα υλικά της φύσης και παράγουμε ποιοτικα προϊόντα υγείας και φροντίδας στο σώμα, τον οργανισμό, το πνεύμα και την ψυχή που δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να είναι ακριβά για να είναι πολύτιμα, ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

EURO VITAL PHARMA

Κολινδρός, Πιερία, 60061

2353 031246

6976-793933

2353 031246

lmamelis@gmail.com

www.e-mylife.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και τις προσφορές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.